De wijnen

Door de organisatie worden een witte en een rode wijn geselecteerd, zodat u op deze avond de hele avond van dezelfde lekker wijnen kunt genieten.

Afhankelijk van de menugang ontvangt u een aantal flessen wit en/of rood,
zie hiervoor “Regels in het kort”

Dit waren de wijnen van 2022, we gaan ook dit jaar weer ons best doen om mooie wijnen te selecteren.


De Witte Wijn:

CHEMIN DES LIONS CHARDONNAY PAYS D’OC IGP

De bijzondere wijnen van Chemin des Lions zijn vernoemd naar de ‘Chemins’, de paden tussen de wijnranken. De wijnboer loopt tussen de ranken door waar hij de wijngaarden inspecteert en de druiven proeft op optimale rijpheid. Deze wijngaarden liggen ideaal gesitueerd bij de ‘Golfe du Lion’, een zeebaai in het noordwesten van de Middellandse zee met een zeer belangrijke maritieme en mediterrane invloed op de wijngaarden.

Ze voert koele lucht aan in dit zonovergoten deel van Frankrijk, waardoor de wijnen uiteindelijk verfijnder en eleganter worden. Al met al een uitgelezen (micro-)klimaat voor verrassende wijnen.

Een houtgerijpte Chardonnay die niet door een overdaad aan vanille verveelt. Rijpe druiven worden geplukt in de wijngaarden rond het dorp Homps, met de mediterrane invloeden van de Golfe du Lion. Tijdens de gisting blijft de wijn gedurende 1 maand bij de most, deze wordt regelmatig geroerd om zo alle verfijnde smaken los te maken. Hieraan dankt deze wijn ook zijn krachtige en rijke smaak. Een rijping op Frans eiken hout volgt om het geheel van smaken te laten trouwen.
Een ronduit schitterende Chardonnay.

Combineert fantastisch met kip uit de oven met mediterraans gekruide aardappeltjes en geroosterde grapefruit, en past mooi bij rijke pastasalades of gegrilde zalm. 

De Rode Wijn:

ROPITEAU FRERES LES PLANTS NOBLES PINOT NOIR

Een mooie klassieke Pinot Noir die we natuurlijk kennen vanuit de Bourgogne, maar deze wijngaarden liggen verspreid langs de bovenloop van de rivier de Aude. De druiven krijgen veel invloed van de zeewind en is dit geeft een mooie verfrissende en rijpe Pinot Noir.

En met de hoeveelheid ervaring van Ropiteau met de Pinot Noir en de financiële mogelijkheden van Boisset, is het een prachtexemplaar geworden.

De smaak is vol, rond en beschikt over het nodige rijpe fruit om het geheel mooi af te ronden. Aantrekkelijke geuren van rijp rood fruit, toast en een beetje kokos komen ook nog eens voorbij. Erg mooi bij een salade met eendenborst, vegetarische schotels of gewoon bij een stukje vlees.