De wijnen 2023

Door de organisatie worden een witte en een rode wijn geselecteerd, zodat u op deze avond de hele avond van dezelfde lekker wijnen kunt genieten.

Afhankelijk van de menugang ontvangt u een aantal flessen wit en/of rood,
zie hiervoor “Regels in het kort”

De Witte Wijn:

LES BERTHOLETS GRAND RESERVE – CHARDONNAY

Les Bertholets Grande Reserve Chardonnay is een prachtige houtgerijpte witte wijn. Deze wijn komt uit de zuid-Franse Pays D’Oc regio. Hier heerst een uniek Middellandse zee klimaat die zorgt voor optimaal rijpe druiven. Daarnaast profiteren de druiven van een verkoelende zeebries. Hierdoor blijft ook de frisheid in de wijnen.

Dit proef je terug in deze uitstekende Chardonnay. De smaak is vol en romig, maar wel met een fijne frisheid. Aroma’s van vanille, brioche, gele appel en fris citrusfruit komen mooi naar voren. De afdronk is erg lang. Een absolute top wijn waar je snel een tweede glas van wil.

Ook al zullen veel liefhebbers van iets vettige Chardonnay de wijn graag zo drinken, erbij eten is absoluut ook een goede optie. Vette vis (zalm, tonijnsteak), kip van de grill, vissoep, crab cakes, avocado met tonijn, gemarineerde gamba’s, een sliptongetje in botersaus of een groenteterrine, zalm, gamba’s, tonijn, kip, avocado.

De Rode Wijn:

MALBEC XAVIER ROGER

XR wijnen zijn heerlijke cepage wijnen. Deze wijnen zijn gemaakt van één druif en zijn perfect geschikt voor alle dag. XR refereert aan Xavier Roger, de wijnmaker. Xavier Roger is de zoon van de bekende wijnmaker Jean Max Roger uit de Sancerre.

XR Malbec is mooi diep, intens paars van kleur. De gulle neus bevat tonen van geconcentreerd rood fruit, zoals bramen en kersen en nieuw leer. Een gedeelte van de wijn heeft op hout gerijpt. Hierdoor is XR Malbec lekker krachtig in de mond met een zijdezachte afdronk. Sinds de Middeleeuwen wordt de Malbec al verbouwd in Zuid-Frankrijk. In die tijd had de Malbec veel namen. Denk bijvoorbeeld aan Côt. Door nieuwe aanplant in het warme Pays d’Oc is er een prachtige ‘oude-nieuwe wereld stijl’ Malbec ontstaan.

Wijn-Spijs: Malbec vraagt om een heerlijke hap naast het glas wijn. Denk hierbij aan huisgemaakte hamburgers (met bacon), gevulde rode paprika’s met gehakt en rijst, tournedos of elk ander mooi stuk rundvlees, liefst zo rood mogelijk geserveerd met een goede grillsmaak.