De Wijnen

Door de organisatie worden een witte en een rode wijn geselecteerd, zodat u op deze avond de hele avond van dezelfde lekker wijnen kunt genieten.

Afhankelijk van de menugang ontvangt u een aantal flessen wit en/of rood, zie hiervoor pagina “Regels in het kort”


De Wijnen

De keuze voor de wijnen is:

De Birdman wijnen komen van de award-winning Anakena Winery aan de voet van de Andes.
Elke lente legt de Manutara vogel van Paaseiland (Eastern Island) zijn eieren tussen de Rotsen.
De Birdman legende verteld het verhaal dat de mannen van Rapa Nui een lange afstand zwommen naar het rotseilandje Moto Nui op zoek naar de eieren van de Manutara.
De eerste man die eieren meebracht naar paaseiland kreeg de titel van Tangata Manu, oftewel Birdman.


De Witte Wijn:

Anakena Birdman Sauvignon Blanc

Typerende zomerwijn gemaakt van uitsluitend Sauvignon Blanc druiven afkomstig van eigen wijngaarden van wijnhuis Anakena in Chili.

Naast het vele citrus fruit zoals appel en grapefruit zijn ook rijpe tonen van perzik en abrikoos waar te nemen in de geur. De smaak is verfrissend met een elegante, droge afdronk. Ideale zomerwijn!

 


De Rode Wijn:

Anakena Birdman Cabernet Sauvignon

Fijn glas wijn gemaakt van voornamelijk Cabernet Sauvigon druiven aangevuld met een klein percentage Merlot druiven, afkomstig van eigen wijngaarden van het wijnhuis Anakena in Chili.

Bramen en pruimen overheersen in de geur met daarnaast een klein vleugje paprika. De smaak is sappig met voldoende structuur, elegante, zachte tannine en een romige, volle afdronk. Heerlijk bij een sappige Côte a l’Os of ribeye.

Een heerlijk culinair avontuur in Udenhout